Residential Renovation in Hiroo

広尾のリノベーション

Tokyo 2019

Interior Design

Design: YOSHIMOTO ASSOCIATES

Photography: Nacasa and Partners

We designed a full renovation of a ground-floor condominium unit, with a small garden. The palette of materials and colors are kept to the absolute minimum: Narural oak, gray steel/tiles, and white paint. The wood slats enclose the bedroom/closet area while the top being open so that the entire space does not feel divided. The kitchen counter makes a gentle transition in proportions as it extends into the living area in one continuous form.  

70年代に建てられた集合住宅の専用庭付き住戸をスケルトンからリノベーションした。素材の色を天然オーク、グレー(タイル、カウンタートップとスチール)、白塗装の3色に限定することにより、生活の背景として極限にシンプルな空間をつくることにこだわった。細巾の化粧木で覆われた自立壁は、ベッドルームとクローゼットを柔らかく包み込みながらも空間の広がりをキープしている。キッチンカウンターは流れるようにプロポーションを変えながらリビングルームにつながるデザインとした。